5 preconceptii despre micropigmentare. Cum aceste lucruri pot afecta rezultatele

Atunci cand avem de-a face cu noi cliente ce poate pana in momentul actual nu au mai avut de-a face cu dermopigmentarea, este important ca noi (ca si specialisti) sa le putem tempera asteptarile si sa le lamurim preconceptiile despre dermopigmentare. In acelasi timp, este crucial ca si noi, la randul nostru, sa stim urmatoarele „mituri” si cum putem sa raspundem intr-o maniera cat se poate de profesionala si informata.


Mitul #1 – Ceea ce vrea clientul este intotdeauna cel mai bine
Adevarat, insa si fals in acelasi timp – chiar daca este adevarat ca o clienta pana la urma se stie cel mai bine si isi stie foarte bine si dorintele, ce trebuie sa inteleaga este ca spranceana ideala este una care va fi si practica pentru viata sa de zi cu zi. Spre exemplu, daca o clienta transparenta (ce nu poarta machiaj deloc si este foarte naturala) isi va dori sprancene foarte bine conturate precum rezulta din tehnica de tip Ombre dau Powder Pixel, sprancenele vor arata putin exagerate si vor atrage atentia asupra lor, nu asupra intregului chip.


Mitul #2 – Vara nu este momentul ideal pentru micropigmentare
Fals. Ba chiar din contra, vara este ideala pentru micropigmentare, atat timp cat ne protejam de soare si de umiditate (puteti vedea toate contraindicatiile noastre aici). Micropigentarea in timpul verii este solutia perfecta daca nu doriti sa va incarcati tenul cu machiaj si preferati un look perfectionat, insa totusi natural.

Mitul #3 – Cel mai vine este sa te limitezi la ceea ce stii
Fals! Profesionistii devin profesionisti invatand incontinuu. Poate fi descurajant sa incepi intr-o noua aria a dermopigmentarii, insa numai asa iti poti dezvolta si rafina abilitatile – nu trebuie sa uitam ca nimeni nu ne va judeca daca exersam pe pielea sintetica! Cursurile de autoperfectionare sunt, si ele, ideale pentru a exersa si a revizui tehnici, sau chiar a invata tehnici complet noi (descopera mai multe despre cursurile noastre aici).


Mitul #4 – Odata ce sesiunea de micropigmentare este gata, am terminat
Gresit. Misiunea ta ca dermopigmentist este sa ii explici clientului ca 80% din munca este intr-adevar a noastra, insa acel 20% de care ei trebuie sa se ingrijeasca este, de asemenea, vital. Aftercare-ul propice va asigura ca spranceana va retine pigmentul in mod uniform, iar forma si culoarea nu vor fi afectate in mod negativ. Retineti – este normal ca pigmentul sa se deschida, insa nu sa dispara intru totul!


Mitul #5 – Singurul meu job este sa dermopigmentez
Din nou, gresit. Menirea noastra este sa oferim o gama larga de servicii de calitate – de la intampinarea clientului in salon si pana la aftercare, fiecare pas este esential, iar acest lucru face diferenta intre amatori si profesionisti. O analogie viabila este mersul la un restaurant de lux – noi nu mergem sa platim doar pentru mancare, cat si pentru serviciile exemplare, estetica locului, etc. Se spune ca a lucra cu oamenii este cel mai greu domeniu insa – credem noi – este plin de satisafactii si bucurii.


Daca si dvs. va doriti o experienta aparte, fie ca este vorba de a invata arta demopigmentarii, fie ca doriti ceva nou in look-ul dvs., noi va asteptam cu drag si cu bratele deschise. Puteti oricand sa ne contactati pe retelele noastre de socializare – Facebook si Instagram – sau pe paginile noastre oficiale www.simetricbeauty.ro si www.academiasimetric.ro