Larisa Tănase, interviu pentru Business24.ro

Intr-o tara ce duce o lipsa majora de scoli de meserii, precum Romania, o tanara din Republica Moldova si-a asumat ceea ce autoritatile ar fi trebuit sa faca de mult: A pus pe picioare o scoala in care preda tehnici de infrumusetare pentru doamnele care isi doresc sa lucreze intr-un salon.

In fiecare luna, cel putin 14 cursante trec prin „mana” Larisei Tanase, fondatoare Academia Simetric, fiecare platind din buzunarul propriu intre 1.000 si 2.000 de euro pentru a se perfectiona intr-un domeniu nou in romania: dermopigmentarea.

„Intotdeauna am fost atrasa de domeniul beauty si am incercat mereu sa il aprofundez in toate modurile”, isi incepe tanara povestea.

Spuneti-ne mai multe despre dumneavoastra si evolutia dumneavoastra profesionala.

Am inceput cu pasi marunti si siguri. Make-up-ul a fost primul in care mi-am gasit inspiratia dar si care m-a dus mai departe, acolo unde am simtit ca imi doresc si pot mai mult, iar pe parcurs am adaugat pe lista aplicarea extensiilor de gene si nail design-ul.

Da, stiu, se spune ca atunci cand faci mai multe lucruri deodata, nu prea ai cum sa le faci bine; asa o fi, insa experienta m-a invatat ca pana ajungi sa afli ce iti place sa faci pe termen lung, toata viata chiar, este nevoie sa testezi mai multe variante.

La vremea aceea, stiam sigur doar ca vreau sa evoluez in domeniul beauty. Asa ca le-am incercat pe toate si apoi am studiat in detaliu ceea ce m-a atras cel mai tare.

Am stiut dintotdeauna ca cea mai puternica arma pentru a schimba lumea este educatia.

Asa ca, in paralel cu pasiunile mele, mi-am dezvoltat cariera pe baza studiilor superioare in jurnalism, a cursurilor de dezvoltare personala prin NLP (programare neurolingvistica) si de consolidare a unui business, mai ales ca imi deschisesem primul meu salon de infrumusetare, Lary Beauty Center, care in prezent s-a transformat in Simetric Beauty Center.

Dorinta de a invata cat mai mult si de a investi in mine, din toate punctele de vedere, m-a ajutat sa ajung la nivelul de astazi.

Am ales atunci sa fac jurnalismul pentru ca imi placea mereu sa vorbesc, consideram ca am ceva de spus si am vrut sa detin metodele cele mai bune de comunicare, iar cursurile de NLP m-au ajutat sa inteleg mai bine nevoile clientilor mei si cum este cel mai facil sa creez o relatie pe termen lung cu fiecare in parte.

Ce v-a atras spre domeniul infrumusetarii si ce v-a determinat sa deschideti o scoala dedicata?

Inca de la inceput, am mers pe premisa ca fiecare om are un potential unic, iar tot ce am investit in mine a fost pentru a putea descoperi acest aspect in fizionomia fiecarei persoane si de a ajuta la valorificarea sa maxima.
Cum sprancenele reprezinta 80% din mimica fetei si contribuie la echilibrul estetic al intregii fizionomii umane, am fost ghidata de aceste aspecte in a face primii pasi in stilizarea sprancenelor.
Dintre toate pe care le facusem, sprancenele m-au inspirat cel mai tare si mi-au oferit cele mai mari satisfactii.

CITESTE INTERVIUL INTEGRAL PE www.business24.ro