Larisa Tănase, interviu pentru „Jurnal de Chișinău”

Este vorba de Larisa Tănase, din satul Scoreni, raionul Străşeni. După multă muncă şi experienţă culeasă peste hotare, a reuşit să devină un bun specialist în frumuseţe, recunoscut master-trainer în Micropigmentare la Bucureşti, unde a deschis şi un salon de frumuseţe bine văzut şi căutat de bucureştence, care activează deja de şapte ani. Faima şi-a căpătat-o după cursuri la Moscova, Odesa, Bucureşti, Milano, Bologna, Ancona, ţinute de traineri internaţionali în frumuseţe. România este statul unde se simte bine alături de familie, spune ea. Acolo s-a integrat uşor. Niciodată nu a fost discriminată, din contra, a fost primită doar cu căldură. Larisa Tănase este pentru unirea celor două maluri ale Prutului, pentru că unirea ne va face şi mai puternici.
A făcut cursuri de dezvoltare personală, unde a învăţat să crească şi să se înţeleagă personal mai bine, ca serviciile sale să satisfacă aşteptările oamenilor din jurul său. Copilăria şi-a petrecut-o în s. Scoreni, r. Străşeni. A învăţat la Şcoala Medie din Scoreni, apoi la Liceul Teoretic Român-Italian „Dante Alighieri” din Chişinău. După absolvirea liceului a făcut studii la USM, Facultatea de Jurnalism și Ştiinţe ale Comunicării, specialitatea Comunicare. Mama o vedea jurnalistă. În vara anului 2007, după absolvirea facultăţii, a plecat la Bucureşti să fie alături de prietena sa la căsătoria acesteia, care se căsătorea cu un vecin de-al viitorului ei soţ.
„Am plecat pe o seară şi am rămas o viaţă”
La Bucureşti şi-a cunoscut viitorul soţ şi, după cinci luni de prietenie, s-au căsătorit. „Eram după facultate, fără bani. El lucra în calitate de agent de vânzări în produse cosmetice. Eram ca doi copii. Fericiţi că ne-am cunoscut şi deja făceam planuri de viitor”, mărturiseşte protagonista noastră.
Au locuit cu socrii şi cu cumnata cinci ani de zile. În acest timp a fost angajată cu soţul la o firmă de produse profesionale în frumuseţe și dotări saloane, iar serile, după program, presta servicii de frumuseţe -make-up, unghii cu gel/acril şi sprâncene fericite acasă, în apartamentul socrilor. Clientele din București erau tinere, doamne care erau dornice de experienţe şi tendinţe noi în frumuseţe. Crede că a avut noroc, chiar dacă lucra la domiciliu, pentru că oferea aceleaşi servicii de frumuseţe ca şi în saloanele din Bucureşti, dar puţin diferite, fiind create după stilul său.
Sarcina a determinat-o să deschidă salonul de frumuseţe
„Mă dedicam clientelor mele ca să fie mulţumite de serviciile prestate. Eram flexibilă, serioasă, punctuală şi creativă chiar de la început. Veneam mereu cu idei noi exact după stilul fiecărei femei. Pot zice ca aceste lucruri mi-au adus succesul” , spune Larisa Tănase. La scurt timp, a ales să lucreze acasă, deoarece a înţeles că femeile sunt atrase de stilul său de lucru din domeniul frumuseţii.
Muncea mult şi era dispusă să muncească mult pentru a-şi atinge scopul. Când a rămas însărcinată, a hotărât împreună cu soţul că este momentul deschiderii unui salon de frumuseţe la Bucureşti. „Aveam mari emoţii. Eu nu lucrasem nici o zi într-un alt salon. Nici habar nu aveam de câte provocări mă aşteaptă. Ne-am descurcat”, mărturiseşte patroana salonului. Ea recomandă fetelor care vor să-şi deschidă propriul salon să lucreze minim o lună ca angajat, ca să vadă cu ce se vor confrunta în acest domeniu şi cum se lucrează. Să investească în ele personal şi profesional şi să-şi creeze propriul stil.

CITEȘTE AICI INTERVIUL INTEGRAL