Ce este LIMFA și cum trebuie îngrijită pentru cele mai BUNE rezultate în micropigmentare?

Limfa se află în corpul nostru uman și este acel lichid transparent, incolor și uneori gălbui, care circulă prin vasele și ganglionii limfatici. Pătrunde în vasele limfatice prin filtrare, trecând cel puțin printr-un ganglion. Limfa circulă de la țesuturi la sânge, preluând deșeurile. Corpul uman are în jur de 1,5 L de LIMFĂ.

Atunci când ne zgârâiem intâmplător sau avem o rană deschisă, o observăm la suprafață uneori, fără a ști exact ce este acel lichid transparent-gălbui. Aceea este LIMFA și susține funcția de imunitate, protejând astfel zona să nu pătrundă diferite impuritați în sânge.

La fel și in cazul micropigmentării, este normal ca în timpul procedurii să o observăm, pentru că procedura se realizează în stradul dermic superficial (acolo unde apare limfa).
Ea este aceea care formează coaja la orice rană, prin acea peliculă. Dacă rana este îngrijită și stearsă frecvent în primele 24 de ore, coaja va fi mult mai subțire.

Și in cazul micropigmentării sprâncenelor, eyelinerului sau a buzelor se recomandă îngrijirea LIMFEI cu strictețe, atât în timpul procedurilor cât și după. În cele 24 de ore se recomandă ștergerea zonei cu o compresă sterilă cu ser fiziologic.

Este important ca în perioadă de vindecare, zonele micropigmentate să fie ferite de praf, raze UV, saună și lăsate libere, neacoperite, pentru o vindecare mai rapidă.

După ștergerea LIMFEI de pe zona micropigmentată se recomandă hidratarea cu o cremă grasă (într-un strat foarte subțire), doar dacă zona este prea uscată (cel mai ușor îți dai seama dacă simți că pielea te ține, te strânge).
Pentru un rezultat bun la vindecare: cu cât este mai des ștearsă zona micropigmentată de limfă, cu atât pelicula se formează mai subțire și nu există riscul să cadă coaja cu tot cu pigment (lăsând în urmă o lucrare neuniformă și cu goluri).
Rezultatul? Micropigmentarea va fi uniformă și fară imperfecțiuni!

Cel mai bine investește atenție și în ingrijirea corectă a LIMFEI!

Citește mai multe despre ÎNGRIJIREA corectă la domiciliu (aftercare) și evoluția în timp a lucrărilor de micropigmentare.

ÎȚI VOR FI UTILE ȘI ACESTE INFORMAȚII:
Istoria sprâncenelor. Evoluție și tendințe
Spune NU sprâncenelor negre!
Laser și neutralizare, soluția 2 în 1 pentru micropigmentări de succes
Micropigmentarea, ideală VARA. Însă trebuie să ții cont de ASTA!
Alegerea tehnicii de micropigmentare în funcție de tipul de ten
Implantul de sprâncene/gene. Pro sau contra?

EDUCAȚIA ÎN DERMOPIGMENTARE ARE NEVOIE DE SUPORTUL TĂU! DISTRIBUIE ARTICOLUL! Astfel, vom avea mai mulți specialiști și clienți informați în piață, iar împreună vom obține cele mai bune rezultate!🙂