Consilierea, ABC-ul relației dintre client și specialist

O carieră de succes necesită o gestionare înțeleaptă a resurselor și valorilor individuale cu cerințele reale ale pieței muncii. Totodată presupune crearea unui echilibru între om și activitatea sa. În interesul specialiștilor cu cele mai bune intenții, următoarele instrucțiuni despre consilierea profesională sunt concepute pentru a duce la un final de succes atât pentru client cât și pentru specialist.

În domeniul beauty, fie că ești medic estetician, hairstylist, manichiuristă, cosmeticiană, lash/nail artist, dermopigmentist, etc., munca noastră nu se rezumă niciodată la simpla oferire de servicii într-un salon de înfrumuseţare.

Clienții vin pentru a se destinde și a uita de probleme, aici se descarcă și se confesează. În primul rând, nu uitaţi că rolul vostru este acela de a oferi confort, liniște și mai ales, frumuseţe! De aceea, trebuie să aveţi grijă în primul rând de mediul în care vă primiţi clienții, atmosfera trebuie să fie relaxată, plăcută și mai ales cu un aer curat și proaspăt.

Clienții se vor simţi în siguranţă dacă îi întâmpinaţi într-un mediu îngrijit și dacă adoptaţi o ţinută adecvată, căci igiena și calitatea primează.

Consilierea profesională este o tehnică de informare şi evaluare, un mijloc de a modifica comportamentul și o experienţă de comunicare.

Întâlnirea cu un client care caută ajutor va fi de obicei una plăcută, căci acesta are speranța că specialistul cu care se consultă este „cel care” poate rezolva problema. Pe măsură ce relația cu clientul se desfășoară, este necesară prudență pentru a monitoriza temperamentul acestuia în cazul în care sunt oferite diverse opțiuni.

Un client cu o minte deschisă și care este dispus să lucreze cu o atitudine de lucru în echipă este un lucru foarte bun pentru specialist.

Un client cu o minte deschisă și care este dispus să lucreze cu o atitudine de lucru în echipă este un lucru foarte bun pentru specialist.

Pe de altă parte, în cazul clienților care vorbesc rău despre specialistul anterior, se recomandă să nu faceţi pași drastici până când nu sunteţi convinşi că este o persoană care acceptă recomandările oferite și care este dispusă de a face pași mici spre un final bun.

Drasticele măsuri pe care și le-ar putea dori pot face ca specialistul să devină, ulterior, în percepția sa un rău profesionist.

Din aceste motive, un specialist nu va fi niciodată un simplu executant. Clienții au nevoie de sfaturi și de sprijin pe care adevăraţii specialiști sunt pregătiţi să le ofere. Nu puteţi neglija aspectul consilierii profesionale, indiferent dacă veţi lucra de acasă ca freelanceri sau în cadrul unui salon de înfrumuseţare.

ANAMNEZA. Starea de sănătate a unei persoane reprezintă un puzzle complex compus dintr-o mulţime de factori care, la prima vedere, par să nu aibă puterea de a o influenţa. Însă elemente ca mediul în care trăim şi lucrăm, evenimentele emoţionale sau obiceiurile de terapie personală contribuie în mod constant la felul în care organismul se manifestă.
Pentru a înţelege, pas cu pas, cauza unei afecţiuni și cum aceasta poate influența sau nu serviciul pentru care a optat clientul, e nevoie de multă răbdare şi de o analiză detaliată, care să scoată în evidenţă portretul de sănătate al unei persoane.


În funcție de domeniul în care activați și de serviciile pe care le oferiți, răspunsurile la aceste întrebări vă pot ajuta să anticipați aspecte ce vă pot influența cariera:

  • Suferă clientul de vreo boală?
  • Ce tratament ia?
  • Îi permite medicul/tratamentul medical să beneficieze de acest serviciu? Dacă da, este bine să cereți o adeverință medicală care să confirme acest lucru.
  • Daca a mai beneficiat de astfel de servcii în trecut și cum a reacționat organismul
  • Dacă a avut zgârieturi, operații, cicatrici, și cum s-au vindecat.
  • Dacă clientul este fumător.

Citește și: Consilierea profesională, primordială în procedurile de micropigmentare!

Dacă ai descoperit informații utile aici, distribuie articolul! Astfel, vom avea mai mulți specialiști și clienți informați în piață, iar împreună vom obține cele mai bune rezultate!

CURSURI ACREDITATE începători și avansați www.academiasimetric.ro/cursuri
PRODUSE micropigmentare & microblading www.mpmag.ro & www.glamcor.ro
VLOG YOUTUBE www.youtube.com/academiasimetric
INSTAGRAM @trainer.larisatanase @academia.simetric @simetric.beauty.center
FACEBOOK www.facebook.com/Larisa.Tanase.Micropigmentare/ www.facebook.com/academiasimetric/ www.facebook.com/simetricbeauty/
SERVICII www.academiasimetric.ro/servicii/
CONTACT www.academiasimetric.ro/contact/