Importanța sprâncenelor

Știați că sprâncenele au în primul rând un rol funcţional, fiind sistemul natural de apărare al ochilor împotriva umidităţii, a prafului și reprezintă o barieră pentru microbi?

Firele din sprâncene au un ritm de creștere specific, diferit de cel al părului de pe restul corpului, sprâncenele crescând mult mai lent, de aceea este foarte important să le îngrjiim cu atenţie. Trebuie să știţi că sprâncenele se regenerează, dar odată ce sunt pensate excesiv este foarte greu să revină la forma optimă, motiv pentru care multe femei ajung să apeleze la tratamente de tipul micropigmentării.
În afară de simpla funcţionalitate, sprâncenele sunt și cele prin care comunicăm, cu ajutorul lor transmitem emoţii și înţelegem trăirile celorlalţi. Sprâncenele sunt elementele chipului care transmit cea mai mare cantitate de informaţie non-verbală, cu ajutorul lor ne identificăm și tot cu ajutorul lor ne recunosc cei din jur. Frică, emoţie, entuziasm, nerăbdare, surpriză sau supărare, toate sunt trăiri pe care le transmitem folosindu-ne sprâncenele și pe care le recunoaștem la cei din jurul nostru tot privindu-le sprâncenele.

Având în vedere că cea mai multă informaţie pe care o află ceilalţi despre noi se bazează pe comunicare non-verbală, abilitatea de a transmite și interpreta corect mesaje este una vitală pentru relaţiile cu ceilalţi.

Sprâncenele perfecte sunt cele care încadrează subtil chipul, accentuând frumuseţea naturală a femeii, de aceea este important să vă alegeți un specialist care ţine mereu cont de particularităţile și de stilul fiecăreia!