În micropigmentare, “ieftin” ridică semne de întrebare!

Din motive financiare sau din lipsa de informare, unele femei aleg soluțiile cele mai rapide și ieftine când vine vorba de înfrumusețare. Ceea omit unele persoane este faptul că nu îți poți „juca” frumusețea ca la ruleta rusească, sperând că o alegere care este clar neinspirată, nu va avea repercursiuni.
În dermopigmentare, „ieftin” nu va fi vreodată echivalent cu o lucrare de calitate. Ba chiar ar trebui să îți ridice un mare semn de întrebare când îți este oferit un preț mic pentru frumusețea feței tale. Dermopigmentarea este un domeniu extrem de complex, iar investiția este pe măsură. Ca specialist ai nevoie de un spațiu decent de lucru, steril, de aparate și consumabile de calitate. Este ideal ca, periodic, să investești în tine prin diverse specializări sau echipamente de iluminat, de lucru, etc.
Ca și clientă, te poate încânta un preț “bun”. Însă riști să cheltui o sumă care pare să fie convenabilă pe moment, însă pe termen lung, costurile vor fi pe măsură.
În România sunt folosite diverse aparate de micropigmentare. Originea și compoziția pigmenților diferă de asemenea, tehnicile de micropigmentare variază și se schimbă periodic. Condițiile de lucru/sterilizare nu sunt peste tot sigure, bune. Dacă te mai lovești și de o experiență precară a personalului, consecințele și rezultatele obținute în anumite saloane pot fi cu mult diferite, uneori dezastruoase.
De-a lungul anilor, am avut foarte multe cliente care au ajuns la mine cu o imensă neîncredere că s-ar mai putea face ceva în privința anumitor lucrări vechi sau greșite de micropigmentare. Nu este facil să corectezi o eroare in micropigmentare. Magie nu pot face, însă îmbunătățiri întotdeauna! Respectiv, pigmentul dintr-o lucrare veche nu poate fi scos, ci doar acoperit.
Un make-up semipermanent care a fost executat greșit, poate fi retușat și decolorat cu ajutorul pigmenților de neutralizare și camouflage, de culoarea pielii. Corecția, însă, necesită răbdare din partea clientei, căci procesul se întinde pe parcursul a 3 – 6 ședinte de micropigmentare.

Ca și în cazul de față, de altfel. Dintr-o lucrare veche, în care colțurile înăspreau trăsăturile feței, am realizat o corecție de formă și culoare ce a echilibrat frumusețea clientei.
Alege-ți cu mare atenție specialistul și cel mai bine, investește în tine!