În micropigmentare, tenul gras este cel mai problematic!

Ca specialist în dermopigmentare, experiența îți va aduce în față toate tipologiile de femei, fiecare cu particularitățile ei. Subiectul tenului gras în micropigmentare a fost și este unul dintre cele mai mari bătăi de cap pentru dermopigmentiști, iar în rândurile următoare am să vă explic de ce. 

În general, am acordat atenție tuturor detaliilor și am avut grijă mereu să ofer o consiliere profesională adecvată și sfaturi educative în domeniul beauty. Drept exemplu, este foarte important să-mi îndrum clientele care calcă pragul Simetric Beauty Center, ca înainte cu trei luni de  ședința de micropigmentare, să acorde atenție sporită regenerării sprâncenelor. O sprânceană arată de zece ori mai bine cu păr decât una fără păr. Micropigmentarea nu presupune raderea sprâncenelor, ci aplicarea unui tratament de creștere a firelor (spre ex.: dimineața și seara, tinctura de ardei iute) și prezentarea la ședința propiu-zisă nepensată, pentru a se găsi cea mai bună tehnică cu un rezultat natural.

Important de reținut este faptul că, la început, culoarea sprâncenelor va fi mult mai intensă, însă treptat, după 5 – 7 zile, excesul de pigment se curăță și râmâne fix cât trebuie.

De ce tenul gras este cel mai problematic în micropigmentare? 
Deși specialiștii cu adevărat profesioniști își consiliază corect clientele și le anunță că în cazul tenului gras este posibil ca pigmentul să nu reziste la fel de mult ca în cazul unui ten uscat, totuși, există anumite persoane care se plâng ulterior de o reacție normală a pielii lor și pe care dermopigmentistul nu o poate controla, indiferent de iscusința sa. Tocmai de aceea, educația în dermopigmentare este esențială! Te poate scuti de bani pe care ulterior îi poți considera o pierdere (deși o procedură de micropigmentare realizată corect nu va fi vreodată o pierdere), iar tehnicienii pot evita posibile situații conflictuale.

Așadar, durata efectului micropigmentării sprâncenelor depinde de epiderma fiecărei cliente. Procedura, denumită și machiaj semipermanent, îți asigură un aspect îngrijit între 6 și 12 luni, în cazul tenului gras. Femeile care au o piele mai groasă, cu pori dilatați, la ele este acceptat mai greu pigmentul și tinde să se piardă mai repede decât la persoanele cu tenul uscat. Tocmai pentru că acest tip de ten acceptă mai greu pigmentul, nu se recomandă tehnica fir cu fir, pentru că porii dilatați vor împrăștia pigmentul în piele.  De asemenea, un rol foarte important în menținerea micropigmentării cât mai mult timp, îl are și nuanța pigmentului aleasă: nuanțele deschise țin mai puțin timp, iar cele închise mai mult. Nu folosim niciodată negru, pentru că el virează în albastru. Astfel, se recomandă tenului gras evitarea pigmenților deschiși pentru că se vor estompa repede. Culorile de ciocolatiu și șaten natural, care se vor transforma în nuanțe naturale, spre gri,  sunt cele optime și ideal efectuate prin tehnica cu efect pudrat, Powder.

În plus, trebuie reținut că sistemul imunitar al organismului are grijă să elimine particulele de pigment.
Bineînțeles că efectului micropigmentării rezistă dependent și de obiceiurile tale. Dacă optezi pentru peeling, solar, microdermabraziune, dușuri fierbinți, tartamente faciale, saună, pigmentul va ieși mult mai rapid din pielea sprâncenelor, fiind practic șters.
Deși micropigmentarea sprâncenelor se face într-o singură ședință, mai ales în cazul tenului gras / uleios / acneic, este necesară și o a doua ședință, după aproximativ 2 – 3 luni, pentru uniformizarea și fixarea culorii și eventualele retușuri necesare.

Este firesc că în prima săptămână după procedură, nu se recomandă machiajul sprâncenelor. După vindecarea lor, evitați atingerea sprâncenelor cu fond de ten. Vor căpăta un aspect șters, decolorat până când o să vă demachiați.

La un machiaj mai strident puteți întări culoarea cu puțin fard de sprâncene, urmărind forma creată de dermopigmentist. Micropigmentarea are rolul de a te simți bine fără make-up, însă nu înlocuiește machiajul de seară!

Întreține-ți procedura de micropigmentare prin vopsirea periodică a sprâncenelor 

Recomand pensatul și vopsitul o dată pe lună pentru a păstra intensitatea culorii și pentru a căpăta un aspect de prospețime. Întreținerea lor periodică aduce luciu firului natural din sprânceană, menținând îndelung efectul micropigmentării.

O clientă blondă cu sprâncene negre are nevoie să își decapeze lunar firul natural din sprânceană. Clienta arămie trebuie să își aplice vopseaua de păr timp de 5 min, pentru ca sprâncenele să capete un ton ușor mai cald. Bruneta cu firul natural în sprânceană deschis (blond) are nevoie să își vopsească o dată, într o nuanță de șaten.

Clienta poate reveni la retuș ori de câte ori simte nevoia. 🙂