Secretele micropigmentării sprâncenelor prin tehnica POWDER

Pentru un dermopigmentist, ca și orice altă tehnică din acest domeniu, POWDER necesită mult exercițiu și manualitate pentru a înțelege procesul de realizare, cât și pe clienta care își dorește inițial un efect discret și natural, iar după vindecare se va declara nemulțumită și va dori un efect mult mai intens, uneori aproape de plin.
Din experiența mea, la o primă procedură, clientelor le este teamă de eșec și tocmai de aceea cer o culoare deschisă și sprâncene subțiri, ca mai apoi, la retuș, majoritatea cer lucrări mai groase și mai intense (pentru un specialist asta nu este echivalentul unui retuș, ci al unei lucrări noi 🙂 ).

POWDER-UL PERFECT?
Veți găsi des pe internet sprâncene micropigmentate foarte frumos prin tehnica Powder, însă nu vă lăsați păcălite de strategiile de marketing. Voi vă doriți o lucrare care să reziste în timp și care să vă scape de corvoada machiajului zilnic. Pixelii creați perfect de discret și aerat arată excepțional pentru o fotografie pe Facebook. Însă la mijloc este vorba despre o lucrare lucrată superficial în epiderm, în cazul căreia se va duce -90% din intensitatea pigmentului și va rămâne zona roșiatică.

CE ESTE TEHNICA POWDERING?
Procedeul de inserție a unui pigment organic, semipermanent sub tegument, pentru a realiza un aspect de sprânceană machiată, în urma jocurilor de culori aplicate în degrade, se numește micropigmentare Powder.

CUI I SE POTRIVEȘTE TEHNICA POWDERING?
Tipologiile de cliente se împart în trei categorii: transparentă, naturală, nonconformistă. Dacă celor transparente li se recomandă microblading fir cu fir, tocmai pentru că nu se machiază și se regăsesc în lucruri naturale, pentru celelalte tipologii lucrurile stau astfel:
Femeia naturală: îi place să fie mereu îngrijită, fără a ieși în evidență si apreciază perfecțiunea. I se potrivesc culorile deschise și i se recomandă, în cazul tehnicii Powder, culori discrete, nuanțe naturale.
Femeia nonconformistă: se machiază în fiecare zi, îi place să iasă în evidență și va alege întotdeauna tehnici accentuate și perfect conturate. I se recomandă, în cazul tehnicii Powder, tonuri intense.
CUM SE REALIZEAZĂ TEHNICA POWDER?
De reținut că această tehnică nu are ramă și capul sprâncenei trebuie să fie foarte șters, astfel încât să nu fie vizibil de unde începe sprânceana. Pixelii creați trebuie să fie foarte discreți, mai ales în capul sprâncenei și pe partea superioară a corpului.


Această tehnică se realizează și cu stiloul de microblading, însă cel mai des cu aparatul de micropigmentare, astfel:
– tehnica manuală microblading se realizează cu acele plate galbene și roșii, și cele rotunde albe, cu diametre diferite în funcție de grosimea sprâncenei.
– tehnica electrică se folosește cel mai des în realizarea powderingului și se face cel mai des cu aparatul de micropigmentare prin mișcări rapide, pentru a crea pixelii ce redau efectul de fard în sprânceană. Acele folosite sunt următoarele:
1 RL (0,18) pentru un efect foarte fin prin realizarea unor pixeli discreți
1 RL (0,25/0,30) pentru un efect natural prin realizarea unor pixeli fini, naturali
3 RL pentru un efect mai intens
5 RL pentru un efect foarte intens și sprâncene foarte groase

*În anumite situații, lucrarea realizată prin tehnica Powdering se va deschide cu -30% până la 80% din pigment.
*La prima ședință, clientele se vor speria din cauza grosimii și intensității culorii, iar după vindecare le vor vedea prea subțiri și șterse.
*Cu cât pigmentul ales este mai intens și tenul clientei uscat, cu atât va rămâne mai mult (se va depigmenta – 30-40% din intensitate). Cu cât pigmentul ales este mai deschis și tenul clientei este gras, mai ales în zonaT, acesta se va depigmenta până la – 70-80% din intensitate.
*Astfel, se recomandă tenului gras evitarea pigmenților deschiși pentru că se vor estompa repede. Culorile de ciocolatiu și șaten natural, care se vor transforma în nuanțe naturale, spre gri, sunt cele optime și ideal efectuate prin tehnica cu efect pudrat, Powder.
*Este normal ca în cazul aceastei tehnici, după 7 zile, zona micropigmentată să rămână ușor roșiatică până la 28 de zile, când se va stabiliza pigmentul.

CÂND SE RECOMANDĂ RETUȘUL?
În cazul acestei tehnici, retușul se recomandă la 6 săptămâni dacă clienta nu a sângerat și la 12 săptămâni dacă a sângerat abundent. De obicei, după 7 zile, ele se vor strânge foarte mult, se vor deschide și zona va rămâne ușor roșiatică. Evitați panicarea clientei prin a o informa în timpul consilierii profesionale, că acesta este procesul de vindecare în cazul acestei tehnici și să aibă răbdare până la retuș.
În cele mai multe cazuri, atunci când clienta va reveni la retuș, aceasta își va dori tehnica plină, mai ales dacă tipologia acesteia este nonconformistă și se machiază zilnic.
*În cazul în care clienta este fumătoare se vor mai adăuga două săptămâni la perioada de retuș recomandată (valabil în cazul tuturor tehnicilor de micropigmentare & microblading).