Bolile și micropigmentarea. În ce situații este INTERZISĂ procedura de machiaj semipermanent

În industria cosmeticii semipermanente, dermopigmentiștii profesioniști au nevoie să realizeze întotdeauna o evaluare prealabilă a clienților pentru a se asigura de faptul că persoana care solicită procedurile este un candidat bun. Cu privire la condițiile de sănătate, chestiunile primordiale de interes sunt: “Se va vindeca clienta normal?” și “Voi cauza vreo problemă de sănătate prin procedurile de micropigmentare?”. Starea medicală a unui client poate duce la un regres abrupt în programarea unei proceduri sigure. Este importantă recunoașterea stărilor medicale grave, care ar putea împiedica vindecarea normală sau ar putea pune sănătatea clientului în pericol și acționarea în cel mai responsabil mod, în interesul clientului. Principala asociere dintre unele stări medicale și micropigmentarea este problema alergiilor, care afectează abilitatea clientului de a se vindeca și cele care au potențial de înrăutățire din cauza procesului de micropigmentare, având ca rezultat o stare mult mai gravă. Mai jos, sunt prezentate boli care au frecvent potențialul de a afecta sau de a fi afectate de micropigmentare:
  • DIABET – Există diferite tipuri de diabet. Unele tipuri sunt controlate prin dietă, altele cu medicație orală, iar unele tipuri necesită injecții cu insulină. Oricare ar fi cazul, este întotdeauna un lucru bun pentru potențialele cliente să consulte un medic înaintea unei proceduri de micropigmentare. În unele cazuri, diabeticii nu se vindecă ușor. Aceasta este o boală care cere avizul unui medic pentru a fi efectuată procedura în siguranță. Un tehnician trebuie să recunoască semnele nivelului scăzut de zahăr în sânge în cazul în care obține avizul de a lucra cu un pacient diabetic. Stresul poate scădea nivelul de zahăr din sânge. Dacă se știe că o clientă are această problemă, este recomandabil să vă asigurați că a mâncat înainte de a începe procedura și că vă va comunica în timpul procedurii dacă nu se simte bine.
  • TULBURĂRI AUTOIMUNE – Persoanele cu tulburări autoimune nu au un sistem imunitar sănătos și sigur. Acest lucru poate afecta procesul de vindecare. În unele cazuri, cum ar fi în cazul clienților cu alopecie, dermopigmentiștii pot descoperi că clientele cu boli autoimune fac o crustă curând după procedură (crusta se reduce în timpul procesului de îngrijire de după procedură) și în felul acesta pot pierde pigmentul în timpul procesului de exfoliere.
  • Alte boli, cum ar fi diabetul sau lupusul afectează capacitatea de vindecare a organismului. Specialiștii în dermopigmentare pot cere clientelor cu astfel de boli să ceară un aviz medical, înaintea efectuării procedurii de micropigmentare.
  • LEȘINUL poate fi o reacție normală pentru unele persoane la vederea sângelui sau la discuții despre sânge. Asigurați-vă ca potențiala clientă nu va vedea pansamentele pe care le folosiți în timpul procedurii și nu pronunțați “cuvântul cu S (sânge)” în timpul programării sale. Dacă viitoarea clientă are o boală care duce la leșinuri, dermopigmentiștii vor dori ca ea să consulte medicul pentru a vedea dacă este un candidat potrivit pentru o sesiune de micropigmentare. Dacă răspunsul este da, cereți ca potențiala clientă să fie acompaniată de cineva la procedură care să rămână în clădire în timpul aplicării procedurii și apoi să o ducă acasă cu mașina după încheierea procedurii. De multe ori leșinul este cauzat de tensiune mică. Dacă clienta are tensiune mică, ar fi cel mai bine să o ridicați în capul oaselor la intervale regulate și niciodată să nu se ridice brusc în picioare după ce a stat întinsă, ci mai întâi să stea în fund.
  • SARCINĂ / ALĂPTARE – Micropigmentarea și sarcina pot fi asociate după unele opinii, după altele nu. Recomandarea mea ar fi ca tehnicienii să nu ofere proceduri potențialelor cliente care sunt însărcinate sau alăptează. O femeie care este în al doilea sau al treilea semestru de sarcină e posibil să nu poată sta pe spate confortabil; de fapt, există pericolul potențial de a afecta fătul în anumite cazuri. Dacă la un moment dat, această femeie sau fătul ei nu se simt bine sau capătă o boală de orice fel, sau dacă fătul este născut prematur, tehnicianul care a aplicat procedura de micropigmentare poate fi făcut responsabil. Așadar, pentru siguranța tuturor, oferiți-vă servicii după ce s-a născut copilul iar mama nu mai alăptează.
  • BOLI DE INIMĂ – Prolapsul de valvă mitrală (PVM) – Numit, de asemenea, sindromul Barlow, sindromul valvei Floppy. Acesta apare atunci când una din valvele inimii nu funcționează corect și este una dintre cele mai comune stări ale valvelor inimii. Adesea, este o stare pe viață, cu care persoana se naște. Dacă clienții care doresc să beneficieze de serviciile de micropigmentare suferă de murmur cardiac sau chiar PVM, trebuie solicitate indicații de la medic. În unele cazuri, s-a descoperit că medicii i-au sfătuit să ia antibiotic înainte de procedura de micropigmentare. Acest lucru se aplică și pentru clienții care au implanturi. Procedurile de cosmetică semipermanentă sunt proceduri invazive cu risc de infecție bacteriană. Aceasta poate reprezenta o stare gravă la persoanele cu PVM sau cu implanturi și mulți medici tot consideră necesar ca clienții lor să primească medicație, deși această practică a fost de mult abandonată de comunitatea stomatologică. Acesta este un diagnostic medical care trebuie să fie pus de medic.
  • ALERGIE – Alergia la latex a fost recunoscută, pentru prima dată, la sfârșitul anilor 1970. De atunci, a devenit o problemă gravă de sănătate și tot mai multe persoane sunt afectate la locul de muncă. latex se referă la latexul din cauciuc natural, fabricat dintr-un fluid lăptos, care este obținut de la arborele de cauciuc (Hevea brasiliensis). Unele materiale din cauciuc sintetic pot fi denumite „latex”, dar nu conțin proteine din cauciuc natural, responsabile pentru simptomele de alergie la latex.
  • ALOPECIE – Alopecia areată este considerată o boală autoimună, în care sistemul imunitar, care este menit să protejeze corpul de invadatorii străini, cum ar fi virușii și bacteriile, atacă în mod eronat foliculii de păr, micile structuri în formă de cupă, din care cresc firele de păr. Acest fapt duce la pierderea părului de pe scalp și din orice alte părți. Cosmetica semipermanentă poate fi o binecuvântare pentru cei care suferă de alopecie pe termen lung. Chiar dacă există posibilitatea de a crește din nou părul, cei care se simt împovărați de modificarea aspectului caută, adesea, micropigmentarea ca soluție pentru pierderea părului de la sprâncene și pentru a îmbunătăți aspectul ochilor, din cauza pierderii genelor. Specialistul trebuie să aibă grijă să aleagă nuanțele de pigmenți cu atenție. Fără fluxul de sânge care să ajute foliculii inexistenți de păr, poate exista o tendință ca acea culoare folosită să prindă o nuanță mai gri (cenușie) decât de obicei. Este bine să efectuați o abordare modestă a culorii și deciziilor de formă și să le adăugați, în mod adecvat, într-o ședință viitoare.
  • HIPERTENSIUNE – Hipertensiunea este termenul pe care medicii îl folosesc pentru presiunea ridicată a sângelui. Clienții care indică faptul că suferă de hipertensiune pot lua medicamente care vor duce la subțierea sângelui. În mod ideal, sângerarea este ținută la minim în timpul unei proceduri. Dacă există sângerare, aceasta va acționa ca diluant al pigmentului pe care specialistul încearcă să îl implanteze în stratul dermic al pielii. De asemenea, în timpul vindecării, persoanele care sângerează mai mult ca altele, au potențialul de a dezvolta cicatrici mari, ca răspuns la sângerarea corpului. Din cauza forței exercitate asupra celor mai mici vase, persoanele a căror hipertensiune nu este controlată bine pot să sângereze mai mult în timpul unei proceduri de micropigmentare.
  • GLAUCOM – Glaucomul este un grup de afecțiuni care pot afecta nervul optic și rezultatul va fi pierderea vederii și orbirea. Acest subiect prezintă opinii pro și contra privind efectuarea procedurii de micropigmentare eyeliner la o clientă cu glaucom. Alte proceduri, cum ar fi micropigmentarea sprâncenelor și buzelor, nu sunt, în mod normal, o problemă pentru o clientă cu glaucom. Dacă glaucomul este sub control, prin operație și/sau medicație, clienta va putea să obțină o aprobare de la oftalmolog pentru a i se efectua procedura de micropigmentare. Pe de altă parte, există și unele riscuri de care trebuie să țineți cont. Persoana cu glaucom poate simți că, după procedura de conturare a ochilor, vederea sa nu mai este la fel de bună ca înainte de procedură. Sub stresul îngrijorării sau fricii, oamenii își pot imagina tot felul de stări care, practic, nu reflectă realitatea. Alegerea aparține specialistului. Ochii sunt organe vitale. Pierderea vederii sau sugerarea că micropigmentarea a înrăutățit afecțiunea medicală legată de vedere poate costa scump. Ca minim, specialiștii pot solicita clientei cu glaucom să consulte medicul și să solicite opinia scrisă a acestuia (de la cabinetul medical), dacă aceasta este un candidat bun pentru micropigmentarea pleoapelor. Specialistul trebuie să întreprindă toate acțiunile responsabile pentru a se asigura că oftalmologul clientei a considerat procedura sigură.
  • CANCERUL DE PIELE – Pielea supusă procedurii trebuie să fie verificată în timpul consultației și în ziua procedurii, pentru a vă asigura că pielea este sănătoasă și pentru a confirma că persoana este un bun candidat pentru micropigmentare. Dacă se observă o stare de afecțiune, procedura trebuie să fie amânată până când clienta își consultă medicul, este pus un diagnostic, este finalizat tratamentul (dacă este cazul), iar medicul aprobă procesul de micropigmentare a pielii afectate.
  • Alte afecțiuni – Psoriazis, dermatită, iritații și texturi anormale ale pielii
Toate aceste afecțiuni ale pielii reprezintă o piele nesănătoasă și, dacă sunt localizate în zona în care este solicitată procedura, trebuie să fie diagnosticate și tratate de medici, înainte de efectuare. Deoarece, majoritatea dermopigmentiștilor nu sunt medici, chiar dacă un specialist recunoaște o anumită afecțiune, nu este legal ca acesta să pună un diagnostic. Consultați medicul și amânați procedura până când afecțiunea a fost tratată și nu mai implică nicio contraindicație. Important de citit și: Ce NU ai voie sub nicio formă să consumi înainte de ședința de micropigmentare Să vă fie de folos! 🙂 ÎȚI VOR FI UTILE ȘI ACESTE INFORMAȚII: Citește și: Consilierea profesională, primordială în procedurile de micropigmentare! Dacă ai descoperit informații utile aici, distribuie articolul! Astfel, vom avea mai mulți specialiști și clienți informați în piață, iar împreună vom obține cele mai bune rezultate!
CURSURI ACREDITATE începători și avansați www.academiasimetric.ro/cursuri
PRODUSE micropigmentare & microblading www.mpmag.ro & www.glamcor.ro
VLOG YOUTUBE www.youtube.com/academiasimetric
INSTAGRAM @trainer.larisatanase @academia.simetric @simetric.beauty.center
FACEBOOK www.facebook.com/Larisa.Tanase.Micropigmentare/ www.facebook.com/academiasimetric/ www.facebook.com/simetricbeauty/
SERVICII www.academiasimetric.ro/servicii/
CONTACT www.academiasimetric.ro/contact/