Ce NU ai voie sub nicio formă să consumi înainte de ședința de micropigmentare

Pentru a avea cele mai bune rezultate privind procedurile de micropigmentare trebuie să se țină cont de câteva recomandări. Următoarea listă este un rezumat al unor lucruri care trebuie să fie evitate în industria machiajului semipermanent.

În industria cosmeticii semipermanente, dermopigmentiștii profesioniști au nevoie să realizeze întotdeauna o evaluare prealabilă a clienților pentru a se asigura de faptul că persoana care solicită procedurile este un candidat bun. Citește pe larg despre „Bolile și micropigmentarea. În ce situații este INTERZISĂ procedura de machiaj semipermanent”

INTERDICȚII GENERALE

 • Nu consumați cafea, cola sau orice alt fel de energizant, deoarece efectul anestezicului va fi anulat!
 • Nu consumați niciun fel de băutură alcoolică cu minim 48 de ore înainte de procedură. Se recomandă reprogramarea ședinței, mai ales dacă s-a consumat o cantitate mai mare de alcool cu o noapte înainte.
 • În funcție de cantitatea de tutun folosită, aceasta poate determina vindecarea mai lentă a potențialei cliente decât în cazul unei persoane care nu fumează. Programarea vizitei de retușare, după procedură, ar trebui făcută cu două săptămâni mai târziu decât ar fi în mod normal pentru o persoană nefumătoare de aceeași vârstă. Întreaga justificare este de a vă asigura că pielea este complet vindecată înainte ca vreo procedură de retușare să fie efectuată.
 • Evitați cu 48 de ore înainte de procedură administrarea medicamentelor, în special Aspirina, Ibuprofenul, alte calmante, medicamente cu efect puternic asupra organismului.
 • Oricât este de lăudat, donarea de sânge nu este totuși recomandată în ziua procedurii. Există riscul ca pigmentul să ajungă în sânge, iar organismul s-ar putea simți slăbit oricum pentru o asemenea intervenție. Așteptați două zile.
 • Evitați pensarea sprâncenelor cu cel puțin două săptămâni înaintea ședinței de micropigmentare, înclusiv epilarea cu ceară. Ideal este să nu vă pensați timp de 2-3 luni, timp pe care să îl alocați regenerării sprâncenelor cu diferite tratamente. Citește pe larg despre  „Regenerarea sprâncenelor în dermopigmentare”.

INTERDICȚII CONTUR OCHI

 • extensii de gene;
 • lentile de contact;
 • rimel și tuş de ochi – ambele produse de machiaj locale pot conține bacterii. Chiar și curățarea lor timp de mai multe minute înaintea începerii procedurii nu ne poate asigura că toate bacteriile au fost îndepărtate în mod adecvat, iar procesul de curățare determină iritarea înainte de începerea procedurii.
 • Nu apelați la proceduri de micropigmentare a pleoapelor dacă aveți piele fină care prezintă vinișoare roșiatice vizibile.    

INTERDICȚII BUZE 

 • Este de la sine înțeles că procedura de micropigmentare este interzisă dacă există rană deschisă sau herpes pe buze! Citiți pe larg despreHerpesul și micropigmentarea„.
 • Este important de știut faptul că persoanele care au băut alcool, în special vin, tind să sângereze mai mult în timpul procedurii. De regulă sângerarea este mică și poate fi controlată în procedura de micropigmentare a ochilor sau sprâncenelor; totuși, dacă este vorba despre micropigmentarea buzelor, reprogramați ședința.
 • Nu presupuneți că aspectul tuturor buzelor asimetrice poate fi corectat cu o procedură de buze. Unele asimetrii sunt cauzate nu de lipsa fluxului sangvin (culoare diminuată) care poate fi înlocuită cu culoarea unui pigment adecvat, dar și de problemele dentare cum ar fi un dinte proeminent (sau dinți). Condițiile medicale pot afecta, de asemenea, textura pielii sau mușchii feței, ducând la o gură care apare întinsă sau îndoită de o parte sau de alta.

RECOMANDARE

 • Este ideal să apelezi la un tratament de exfoliere și hidratare, înainte de procedura de micropigmentare! Astfel, pielea va fi în cea mai bună formă!