Cum alegi corect acele pentru tehnica Microblading?

Pentru că în rândul dermopigmentiștilor începători există o confuzie privind numărul pinilor și grosimea lor, iată o clasare eficientă a alegerii acelor de microblading, în funcție de grosimea firelor naturale din sprânceană.

TEHNICA MANUALĂ MICROBLADING

Tehnica manuală de micropigmentare denumită microblading a revoluționat domeniul dermopigmentării datorită posibilității de a crea fire extrem de fine, asemenea celor naturale, iar rezultatul poate fi confundat cu o sprânceană absolut naturală.
Spre deosebire de tehnicile clasice de micropigmentare care se realizează cu ajutorul unui aparat de micropigmentare, tehnica microblading se realizează cu un stilou special de microblading care imită fiecare fir de păr în parte, urmărind sensul de creștere al firelor naturale.

Citește și: Secretele micropigmentării sprâncenelor prin microblading

Evident, procesul este extrem de meticulos, de aceea este bine să fie realizat doar și numai de către specialiști. Tehnica se lucrează doar manual, prin ace (lame) de unică folosință cu numere diferite de pini și diametre, în funcție de ten și de grosimea + mărimea firului natural din sprânceană:

 • aurii sau argintii pentru ten gras cu fir gros ( diametru 0.25mm): P: 12, 14
 • albe pentru ten normal cu fir gros ( diametru 0.25mm):
  P: 7, 9, 11, 12, 14, 16, 17, 18, 19;
  U: 12, 14, 18, 21.
 • galbene pentru ten normal cu fire medii (diametru 0.20mm):
  P: 9, 12, 14, 16, 18
  U: 14, 18
 • albastre pentru ten sensibil și fire subțiri (diametru 0,18mm)
  P: 9, 12, 14, 16, 18
  U: 14, 18

Așadar, acele au două caracteristici: numărul și diametrul. Acele de microblading sunt grupate câte 7, 9, 12, 14,17 etc. Împreună sunt lipite de un plastic sau de un suport metalic mai rigid.
Pentru ca firele să iasă foarte subțiri, diametrul acelor trebuie să fie mic și nu numărul lor. (ex. număr ace 12p, 14p, 17p etc, exemplu diametru 0.25mm, 0.2mm, 0.18mm, 0.16mm)
Cele mai folosite sunt cele de 12 și 14 pini, însă și dacă alegem acul de 7 pini nu înseamnă că vom face fire mult mai subțiri pentru că grosimea lui va fi tot de 0.25mm.
Există și ace de microblading pentru tehnica pudrată, acele fiind grupate într-un mod diferit (pe rotund sau în linie) și cu ajutorul cărora puteți obține efectul pudrat. (ex: 3R,5R,9M1,15M1).

Lucrare realizată cu ac – diametru 0,18mm cu 14 pini

Lucrarea realizată cu ac – diametru 0,20mm cu 14 pini

Lucrare realizată cu ac – diametru 0,25mm cu 14 pini

Magazinul Micropigmentistului, www.mpmag.ro, oferă o gamă largă de produse destinate dermopigmentării. Aici poți găsi și ace pentru microblading pentru crearea firelor subțiri, medii și groase:ÎȚI VOR FI UTILE ȘI ACESTE INFORMAȚII:

Citește și: Consilierea profesională, primordială în procedurile de micropigmentare!

Dacă ai descoperit informații utile aici, distribuie articolul! Astfel, vom avea mai mulți specialiști și clienți informați în piață, iar împreună vom obține cele mai bune rezultate!

CURSURI ACREDITATE începători și avansați www.academiasimetric.ro/cursuri
PRODUSE micropigmentare & microblading www.mpmag.ro & www.glamcor.ro
VLOG YOUTUBE www.youtube.com/academiasimetric
INSTAGRAM @trainer.larisatanase @academia.simetric @simetric.beauty.center
FACEBOOK www.facebook.com/Larisa.Tanase.Micropigmentare/ www.facebook.com/academiasimetric/ www.facebook.com/simetricbeauty/
SERVICII www.academiasimetric.ro/servicii/
CONTACT www.academiasimetric.ro/contact/