Decapajul sprâncenelor și vopsirea acestora

Sprâncenele reprezintă rama feței și influențează 80% din fizionomie. Dacă acestea sunt perfect definite ți se va schimba total aspectul chipului. Tocmai de aceea este important să afli câteva trucuri care te vor ajuta să le îngrijești corespunzător.

Sfaturile experților vor diferi mereu, însă conform tendinței actuale e bine să ții cont că sprâncenele subțiri și desenate cu creionul nu mai sunt la modă, ci sprâncenele naturale, conturate delicat, nici prea groase, nici prea subțiri, iar culoarea trebuie să fie în deplină armonie cu nuanța părului de pe cap.
Bineînțeles că pentru obținerea formei perfecte este recomandat să apelezi la un specialist în sprâncene, abia apoi să le păstrezi singură forma oferită. În cazul în care consideri că te poţi descurca singură, iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont pentru a obţine un aspect impecabil!

 

  • Alege să îți pui în valoare sprâncenele prin vopsire în defavoarea machiajului zilnic al acestora. Ideal ar fi ca atunci când îți schimbi nuanța părului să îți vopsești sprâncenele într-o culoare apropiată pentru un aspect natural. Este foarte important ca vopseaua să fie puțin mai deschisă decât nuanța părului și în niciun caz mai închisă, căci rezultatul nu va fi unul plăcut din punct de vedere estetic.
  • Pentru acele femei blonde care au firul natural din sprânceană negru se recomandă mai întâi aplicarea unei soluții pentru decapaj (pudră și oxidant 9% de păr), utilă pentru înlăturarea reflexiilor nedorite sau pentru corectarea/deschiderea culorii, înaintea tratamentului de vopsire.
    Mod de utilizare: Aplicarea se va face cu ajutorul pensulei, pe sprânceana dezinfectată / degresată. Amestecul se face într-un recipient nemetalic și nu se folosește oxidant mai puternic decât cel indicat!
    Timpul de acționare diferă (2 – 10 minute), în funcție de cât de repede cedează firul sau cât de deschis se dorește a fi rezultatul. La final se șterge zona cu o dischetă umezită cu apă.
  • Abia după acest proces se poate începe vopsirea sprâncenelor cu vopseaua special concepută pentru ele. Eu folosesc și recomand „Thuya” pentru că rezistă pe firul natural din sprânceană până la o lună, iar pe piele până la o săptămână. Plus că se pot efectua până la 55 de vopsiri dintr-un singur tub.
    Mod de preparare a vopselei: 2 picături de vopsea (cantitatea unei boabe de piper) + 2 picături de oxidant (lichid). Se amestecă foarte bine până la omogenizare, apoi se aplică pe sprânceana dezinfectată / degresată și se lasă să acționeze timp de 5-20 minute (depinde de intensitatea pe care doriți să o obțineți la final). După acționare se șterge cu o dischetă umezită cu apă. Dacă pe alocuri au mai rămas goluri se reaplică vopseaua și se repetă pașii până la rezultatul dorit. Nuanțele de vopsea se pot combina între ele până la obținerea rezultatului dorit.
  • Vopseaua nu are putere de a deschide firul natural din sprânceană. Are putere doar de pigmentare și intensificare, iar în cazul firelor cărunte/argintii nu se vor pigmenta deloc. Firele cărunte se pot vopsi doar cu vopseaua permanentă care se aplică și pe păr. Timp de acționare: 5-20 minute.
  • Sugestie: cu vopseaua de sprâncene neagră se pot vopsi cu succes și genele naturale blonde/mate.
    Mod de vopsire a genelor:
    Se degresează zona cu o dischetă cu apă micelară (fără ulei).
    Se aplică un strat subțire de crema hidratantă sub ochi + folie (pentru a nu se păta zona). Timp de acționare: 20 minute. Apoi se șterge bine zona cu o dischetă umezită cu apă. Vopseaua rezistă pe gene până la o lună.

Să vă fie de folos!