PAȘII CĂTRE UN PENSAT CORECT

Înainte de a deveni cursanții Academiei Simetric, mulți se îngrijorează de lipsa experienței în domeniul beauty și se lasă descurajați de faptul că „nu cunosc nici măcar pensatul”. Vestea bună pentru ei este că în cadrul cursului de micropigmentare & microblading explic întotdeauna, pas cu pas, tehnicile corecte de pensat, ținând cont de următoarele aspecte.

Până la metodele de pensat, e bine de știut că orice specialist, chiar înainte de a începe pensatul, studiază cu atenţie morfologia feţei. Tocmai de aceea, am grijă ca ai mei elevi să studieze tehnicile de măsurare a feţei și elementele de compoziţie ale sprâncenei (cap + corp + coadă). Datorită acestor măsurători, viitorul dermopigmentist va ști să analizeze imperfecţiunile și să găsească soluții pentru remedierea lor, cu scopul de a obţine un look simetric și echilibrat.

 

Stabilirea proporțiilor se face cu ajutorul creionului, astfel:

  • așează-l drept, între colțul intern al ochiului și partea exterioară a nării. Vârful creionului îți va indica de unde trebuie să înceapă sprânceana.
  • așează creionul între colțul exterior al ochiului și partea exterioara a nării. Vârful creionului îți va indica locul unde trebuie să se sfârșească sprânceana.
  • așează creionul între partea exterioară a nării și exteriorul irisului, pentru a determina locul unde trebuie să cadă arcuirea sprâncenei.

În acest punct, pentru a înţelege nevoile clientului, consilierea acestuia este esențială. Doar așa pot fi oferite soluțiile ideale într-un mod profesionist. Clientul trebuie informat de forma și culoarea care i se potrivesc. Iar pentru a îmbina cu success standardele estetice cu dorințele clientului, se ține cont întotdeauna și de stilul personal al acestuia.

PAȘII CĂTRE UN PENSAT CORECT
Pensatul constă în eliminarea firelor nedorite din jurul sprâncenelor, folosind ustensile specifice, cu scopul de a crea un look finisat și îngrijit. Însă până la pensatul propriu-zis, trebuie să obții forma optimă a sprâncenei, prin trasarea desenului care simulează vizual forma finală:

  • se piaptănă sprâncenele;
  • se trasează desenul;
  • se smulg firele în sensul natural de creștere, respectând simetria și proporţiile feţei. Altfel, o schimbare radicală de formă reprezintă un risc mare de a obține un aspect nenatural.
  • se tund firele care ies din rama creată prin desen: ia periuța și piaptănă sprâncenele în exterior, apoi taie firele mai lungi care depășesc baza, pentru a realiza un aspect armonios;

Un pensat corect poate face minuni pentru fizionomia clientului, așadar, este nevoie să acordați o atenție deosebită procedeului! Urmărește materialul video de pe canalul de Youtube al Academiei Simetric pentru mai multe tips&tricks! 

TU ȘTIAI? În mod ideal, pensatul se realizează atunci când foliculii sunt deschiși. Pensează-te imediat după ce ai făcut baie sau saună. Apa caldă și aburii vor deschide complet foliculii, smulgerea firului de păr fiind mult mai ușoară. Cremele sau gelurile exfoliante ajută și ele la exfolierea pielii și la deschiderea foliculilor.