De la agonie la extaz. Povestea unor sprâncene salvate prin microneedling și micropigmentare

Acesta este un caz complex care merită să fie povestit pe larg. Morala v-o spun din start. Mare atenție la alegerile pe care le faceți atunci când apelați la serviciul de micropigmentare semipermanentă dar și la cel de îndepărtare a rezidurilor de pigment!

Constatarea problemelor

Ceea ce puteți observa în imagine este drama clientei cu care se confrunta zi de zi. Când se privea în oglindă vedea o lucrare neinspirată de micropigmentare. Mult prea lată pentru fizionomia ei și pentru firele de păr existente, asimetrică și neuniformă. Ce să mai, sprâncene inestetice și complet greșite pentru chipul și vârsta clientei!

Când credea că mai rău nu se poate..

Clienta a sperat că dezechilibrul estetic se va rezolva prin îndepărtarea rezidurilor de pigment cu ajutorul laserului și a substanțelor chimice. Eficacitatea acestor tratamente este WOW. Insă, iată, aplicate necorespunzător acestea pot crea denivelări serioase la nivelul pielii.

cicatrici rezultate in urma a repetate proceduri necorespunzatoare de indepartare cu laser si substante

Deciziile importante nu se iau în grabă!

Am refuzat să răspund cererii clientei de a-i face direct micropigmentare peste acele cicatrici. Aceasta merita să aibă în sfârșit sprâncene WOW și știam că această noua micropigmentare nu va arăta de nota 10 pe o așa „calitate” a pielii.

Microneedling, soluția salvatoare

Ședința de microneedling a contribuit foarte mult la îmbunătățirea aspectului pielii. Am reușit să uniformizez pielea din zona sprâncenelor prin mezoterapie fractionata. Astfel, am sporit efectul noii micropigmentări pe care am realizat-o abia după două luni, timp în care am lăsat pielea „să respire”.

PASUL FINAL, ÎN SFÂRȘIT SPRÂNCENE FERICITE!

Pielea a căpătat un aspect mai plăcut, uniform. Abia apoi am realizat o pudrare delicată și aerată datorită pixelilor creați prin micropigmentare. Oricât de ciudat sună, sprâncenele au un aspect sănătos acum. Se bucură de o grosime potrivită fizionomiei, ba chiar și de un efect de lifting prin ridicarea codițelor. Acesta este principalul atu al sprâncenelor fericite! 🙂

O poveste cu nenumărate concluzii

Tot mai des primesc poze cu lucrări greșite sau vechi de la cliente care cer retuș dar care au nevoie de îndepărtare, de fapt. Le explic clar cât este de importantă îndepărtarea rezidurilor de pigment înainte de a realiza o nouă micropigmentare. De aici, clientele se împart în două categorii:

  • cele care înțeleg din prima și urmează cu încredere recomandările;
  • cele care spun că nu își doresc îndepărtare. Ele caută primul specialist care acceptă să le micropigmenteze peste lucrarea veche. In final, lucrarea va fi intensă și tot inestetic va arăta. Din păcate, ele nu realizează că, mai devreme sau mai târziu, tot la îndepărtare vor ajunge. Fără niciun dubiu.

În general, femeile se lasă influențate de ceea ce văd pe rețelele de socializare și aleg metodele cele mai rapide. Însă drumul către succes nu este niciodată scurt. Multe aleg specialiști care acceptă să le facă ce vor ele sau cum se poartă ‘acum‘. Nu se gândesc pe termen lung și că dorința este trecătoare. Nici măcar nu pun în balanță avantajele, dezavantajele și efectele în timp.

NU SE REALIZEAZĂ O MICROPIGMENTARE PESTE O LUCRARE VECHE SAU GREȘITĂ! ÎNDEPĂRTAREA ESTE OBLIGATORIE!

Cel mai mare dezavantaj în găsirea unui dermopigmentist care acceptă să micropigmenteze peste o lucrare veche e că acest lucru va rezulta în sprâncene micropigmentate pe o formă foarte lată. Clientele ajung astfel să alerge disperate căutând soluții când faptul este consumat. Indicat era să își dedice timp să analizeze înainte decizia pe care doresc să o ia și cu cine. Asadar, deseori mă confrunt cu femei care au cicatrici de la vechile lucrări de micropigmentare, microblading sau tatuaj. Altele sunt obținute după repetate tratamente aplicate greșit de îndepărtare prin tehnici vechi cu laserul/substanțe.

Uneori pielea ajunge „să nu mai poată duce” nenumăratele tratamente de îndepărtare și e bine să nu se insiste! Un profesionist știe să prevină apariția cicatricilor și sfătuiește clientul să se oprească și să ia o pauză de aproximativ 3 luni, atunci când e cazul.

Sfaturi utile pentru dermopigmentiști

  • Grosimea sprâncenelor trebuie să fie în armonie cu mărimea ochilor, nasului și a buzelor. Dar și în funcție de firele naturale din sprâncene. Pe o sprânceană așa subțire nu poți face o sprânceană de 3 ori mai lată!
  • Când vine vorba despre sprâncene, fiecare milimetru contează. Este nevoie, dincolo de regulile de măsurare, de viziune pentru a obține sprâncene armonioase. Într-adevăr, asta ține de experiență, dar dacă tot nu te pricepi, fă măcar măsurătorile corect!
  • Nu te grăbi să faci pe plac clientei. Analizează, gândește, cântărește, întreabă-ți profesorul chiar, sau o colegă mai experimentată. Fă orice pentru a lua decizia corectă și nu ceea ce crede clienta că ar avea nevoie.
  • Nu te implica în corecții complexe. Clientele nu sunt cobaii tăi! Investește în tine, perfecționează-te și experimentează pe cliente doar sub atenta supraveghere a unui profesor!

În final, am mai spus-o și mă repet. Orice alegere care ține de estetic și care este luată superficial din grabă, lipsă de informare sau de „unde este mai ieftin”, costă enorm după. De la bani, timp, durere, până la frustrări și nesiguranța de a te afișa și simți bine în pielea ta.
Așa că, atenție! Nu vă jucați frumusețea ca la ruleta rusească!

Vreau să împărtășesc și cu tine din tot ce am dobândit în cei 15 ani de experiență în domeniul beauty. Te aștept și pe tine la cursurile Academiei Simetric! www.academiasimetric.ro/cursuri

Vrei și tu să ai garanția unei lucrări de micropigmentare de calitate, modernă și potrivită fizionomiei și stilului personal? Te aștept la o consultație în cadrul Simetric Beauty! www.simetricbeauty.ro/tarife

Educatia in dermopigmentare este foarte importanta, atat pentru cliente cat si pentru viitori sau actualii dermopigmentisti. Ajuta si tu prin a distribui acest articol!