REGULI de sterilizare: AUTOCLAV

Micropigmentarea este un proces care implică proceduri bazate pe reguli, echipamente și ustensile specifice, de aceea în cadrul cursurilor pe care le predau în cadrul Academiei Simetric, ofer informații detaliate despre procesele, aparatele și consumabilele utilizate. Este esențial ca orice dermopigmentist să știe cum funcţionează toată aparatura utilizată, cum se întreţine și se curăţă eficient, aceste aspecte fiind valabile pentru toate ustensilele și consumabilele.
STERILIZATORUL AUTOCLAV
Voi începe cu cel mai important aspect din dermopigmentare, cel fără de care procedurile noastre nu ar putea fi la fel de sigure. Tocmai de aceea, în dermopigmentare sterilizatorul AUTOCLAV este OBLIGATORIU. Sterilizarea (distrugerea tuturor materiilor vii și a sporilor acestora) este realizată cu ajutorul aburilor sub presiune, mai ales că substanțele chimice nu sunt considerate o metodă adecvată pentru sterilizarea ustensilelor. Dicționarul definește cuvântul steril ca fiind „fără bacterii sau alte microorganisme”.
Microorganismele patogene pot cauza boli. Unele pot fi distruse cu agenți de dezinfectare. Antisepticele întârzie dezvoltarea unor bacterii și germeni, în timp ce dezinfectantul este mai puternic și distruge unele bacterii și germeni. Alte microorganisme patogene generatoare de spori trebuie să fie distruse prin procesul de sterilizare. Sterilizatoarele cu aburi, numite AUTOCLAV, funcționând corespunzător la minim 180 de grade, timp de 30 minute, sunt folosite pentru a obține sterilizări sigure a ustensilelor de lucru.
Dacă unele accesorii sau ustensile sunt refolosibile, trebuie să fie introduse într-o baie de dezinfectant Isorapid și, în cele din urmă, sterilizate în AUTOCLAV la o temperatură de 180 de grade, timp de 30 minute.

Pentru că posibilitatea infectării cu Hepatita B, C sau HIV, în cazurile în care nu sunt respectate cu strictețe regulile de sterilizare și dezinfectare, următoarele recomandări trebuie respectate:

ÎȚI VOR FI UTILE ȘI ACESTE INFORMAȚII: Igiena și sterilizarea în dermopigmentare
Istoria sprâncenelor. Evoluție și tendințe
Spune NU sprâncenelor negre!
Laser și neutralizare, soluția 2 în 1 pentru micropigmentări de succes
Micropigmentarea, ideală VARA. Însă trebuie să ții cont de ASTA!
Alegerea tehnicii de micropigmentare în funcție de tipul de ten
Implantul de sprâncene/gene. Pro sau contra?

EDUCAȚIA ÎN DERMOPIGMENTARE ARE NEVOIE DE SUPORTUL TĂU! DISTRIBUIE ARTICOLUL! Astfel, vom avea mai mulți specialiști și clienți informați în piață, iar împreună vom obține cele mai bune rezultate!🙂