ROATA PROFESIEI, un instrument de măsurare și conștientizare a echilibrului din viața profesională!

Roata profesiei este utilă în îmbunățirea competențelor profesionale, pentru a vedea cu ușurință domeniile care necesită atenție și investiție. Completând diagrama poți afla ușor cât de echilibrate sunt ariile meseriei tale și unde e nevoie de îmbunătățiri.

Ca profesor în dermopigmentare, îmi place să folosesc „roata profesiei” mai ales în cadrul masterclass-urilor pe care le susțin în cadrul Academiei Simetric, unde participanții sunt cursanți cu experiență, nu începători. Este utilă pentru evaluarea situației curente a acestora și a echilibrului existent în cariera lor. Cursantul completează în fiecare secțiune a roții un procentaj care semnifică nivelul de satisfacție simțit, la momentul respectiv. El nu trebuie să se refere la valoarea absolută, ci doar la satisfacție.
Experimentul repetat cu ei mi-a arătat cât de interesant de analizat este felul în care îmbunățirea unui domeniu are efecte secundare benefice asupra altuia.
Vă sugerez să folosiți acest instrument de măsurare regulat, pentru a evalua progresele înregistrate. De obicei satisfacția crește gradual, iar atunci când scade vă va face să vă doriți mai mult! Folosiți-o cu încredere!

  • Bifează fiecare segment de care te-ai ocupat pentru a avea succes în carieră (pune o bulină mai sus sau mai jos care să arate nivelul tău de satisfacție cu privire la acel aspect) – exemplu figura 1
  • Ulterior, unește punctele; în funcție de valoarea dată fiecărui aspect; exemplu figura 2
  • Gândește-te cum poți îmbunătăți gradul de satisfacție a acelor aspecte, care au obținut valori mai mici și care este următorul pas ca satisfacția ta să crească.
  • Revizuiește regulat acestă diagramă; de multe ori în funcție de anumiți factori, prioritățile noastre se schimbă. Ideal este să obținem o armonie în toate aspectele.
exemplu fig.1
exemplu fig.2