Spune NU sprâncenelor negre!

Petrecem mult timp din rutina zilnică de înfrumuseţare asigurându-ne că obținem sprâncenele ideale, însă de multe ori, ne concentrăm atât de mult pe obţinerea unei forme perfecte, încât uităm cu desăvârşire de culoarea acestora.
Plecând de la premisa că cel mai reuşit machiaj e acela care nu se vede că-l porţi, realizarea sprâncenelor fără a ține cont de standardele estetice reprezintă o mare greșeală.
Sprâncenele trebuie să aibă o culoare adecvată cu nuanța părului nostru și pentru că încă văd destul de des această eroare printre femei, voi reaminti de ce sprâncenele niciodată nu ar trebui să fie negre. În primul rând, dacă nu există fard negru pentru sprâncene, nu e un semn relevant că acestea niciodată nu ar trebui să arate așa?

Creionul dermatograf negru nu ar trebui folosit în zona sprâncenelor și, mai rău, în niciun caz nu este recomandată o micropigmentare cu negru. Cu timpul, negru va vira întotdeauna în albastru, iar dacă e să știu ceva sigur e faptul că nimeni nu își dorește sprâncene albastre. 🙂 Până și în pigmentarea eyeliner-ului sunt necesare 2 picături de portocaliu în pigmentul negru, astfel încât linia de tuș să nu devină cu timpul albastră.

Dacă dați timpul înapoi și vă gândiți la desenele animate din copilărie, sprâncenele negre au fost și sunt întotdeauna specifice exclusiv personajelor negative. Dincolo de acest aspect, sprâncenele negre îmbătrânesc și aspresc trăsăturile. Pentru a evita această situație nefericită, este obligatoriu ca acestea să fie simetrice și să aibă o culoare cât mai naturală, potrivită cu nuanța părului, lucru ce va da aspect de luminozitate și întinerire.

SFAT. Recomand în cazul brunetelor să-și vopsească sprâncenele într-o nuanță – două mai deschise decât culoarea părului (șaten închis, șaten mediu).

Concluzia? Sprâncenele sunt rama feței ce reprezintă 80% din fizionomie! Tocmai de aceea le consider cele mai bune prietene ale chipului ce merită o deosebită atenție. Investește în frumusețea ta!

Te-ar mai putea interesa și:

Greșeli în make-up. Detaliul care te poate îmbătrâni cu 10 ani!

PAȘII CĂTRE UN PENSAT CORECT

Decapajul sprâncenelor și vopsirea acestora

Regenerarea sprâncenelor, înainte și după de ședința de micropigmentare