Alegerea corecta a culorii sprancenelor

De-a lungul timpului, forma și grosimea sprâncenelor s-a tot modificat în funcție de trenduri. Au fost vremuri când și nuanța lor era impusă de modă (sprâncenele foarte închise, negre). Dar, de cele mai multe ori și mai ales în ultimii ani, culoarea sprâncenelor s-a dorit a fi cât mai naturală și în perfectă armonie cu nuanța tenului și a părului. Cum se poate obține armonia și naturalețea poți afla în rândurile următoare.

Pentru că reprezintă 80% din fizionomia noastră, sprâncenele sunt cele mai importante în definirea trăsăturilor faciale.
Vopsirea periodică a sprâncenelor naturale sau a celor micropigmentate le va împrospăta sau chiar schimba culoarea acestora. Le va oferi un pigment mai accentuat, făcându-le să pară mai voluminoase și mai pline. Așadar, procedura de vopsire a sprâncenelor este o necesită dar nu și un lucru simplu de făcut. Iată câteva lucruri de care e bine să ții cont atunci când iei o decizie privind culoarea sprâncenelor:

ALEGEREA VOPSELEI PENTRU SPRÂNCENE
Alegerea vopselei pentru sprâncene este o provocare. Dacă nuanța nu este aleasă bine, fizionomia se poate schimba integral. Dacă culoarea va fi mai închisă sau mai deschisă decât cea potrivită, rezultatul final nu va fi cel dorit.
În aceste situații este important să se apeleze la un profesionist care va ști să aleagă corect vopseaua, în funcție de culoarea părului, de fizionomie și de culoarea tenului.

ALEGEREA NUANȚEI ÎN FUNCȚIE DE CULOAREA PĂRULUI
BLONDE: o nuanță gri sau gri-maro, cu 1-2 tonuri mai închisă decât culoarea părului. Persoanele blonde natural au sprâncene foarte deschise la culoare. Astfel, închiderea lor cu 1-2 tonuri este necesară pentru pentru a le defini și a părea mai voluminoase.
Recomandare: vopseaua Thuya, nuanța Gri Taupe, Maro Cenușă sau Maro deschis.

BRUNETE: aici nu e loc de experimente și se recomandă ca sprâncenele să fie cu 2 tonuri mai deschise decât nuanța părului. Dacă persoana care s-a făcut brunetă are nevoie să închidă sprâncenele, se recomandă ca procedura să se facă gradual și nu dintr-o dată. Thuya are și „negru”, deși merg cel mai des pe nuanța maro.

ROȘCATE: dacă în cazul șatenelor lucrurile sunt foarte simple (se recomandă o nuanță în ton cu părul), în cazul celor cu păr roșcat / arămiu li se potrivesc nuanțele ciocolatii. În funcție de tipul de roșcat, o nuanță de castaniu-mahon, maro deschis sau chiar o nuanță de blond închis, pentru luminozitatea feței, sunt niște opțiuni recomandate.

Învață tot ceea ce ține de sprâncene de la experți! La Academia Simetric avem diferite cursuri dedicate celor cu adevărat pasionați de sprâncene, în funcție de ceea ce au nevoie sau își doresc să învețe. Printre cele mai importante se numără:
Curs de bază acreditat „Sprâncene Fericite” – tehnici de micropigmentare & microblading + stilizarea sprâncenelor, susținut de PMU Expert Trainer Larisa Tănase, 6 zile
Curs de perfecționare 4:1 „Stilizarea și laminarea sprâncenelor și a genelor”, susținut de Lash & Brow Trainer Camand Ramzian, 2 zile.